تنها ماده ای که در طبیعت به صورت جامد،مایع و گاز یافت می شود آب است.پاک بودن آبی که برای آشامیدن از آن استفاده می کنیم بر سلامت بدن نقش مهمی داشته و نوشیدن آن تا 8 لیوان در شبانه روز برای هر فرد توصیه می شود.(فواید نوشیدن آب سالم).این را نیز باید بدانید که میزان نوشیدن آب برای آقایان بیشتر از خانمها در طول روز مورد نیاز می باشد.
در نگاه اول آبی که بدون رنگ و مزه بو ،صاف و زلال باشد قابل آشامیدن است.اما مواردی که در ادامه به آن اشاره می کنیم نیز در شرایط سالم بودن آب نقش بسیار مهمی دارند:
- آب آشامیدنی سالم نباید به میکروب ها و ویروسهای بیماری زا آلوده باشد.
- مواد شیمیایی و سموم در آن وجود نداشته باشد.
- مواد معدنی و آلی که در آب وجود دارد برای بدن انسان مضر نباشد.
رودخانه ها دریاها آبهای زیرزمینی،چشمه ها و قنات ها از طرقی هستند که در طبیعت آب بوسیله آنها تامین می شود که بیشتر این آب ها برای مصرف مستقیم نوشیدن مناسب نمی باشند و باید قبل از مصرف آن را تصفیه کرد. برای تصفیه آب لازم است ابتدا مواد آلوده کننده آب را بشناسیم که در زیر به بخشی از آنها اشاره می کنیم.
مواد آلوده کننده آب
به این نکته باید توجه کنید که آب صددرصد سالم و بهداشتی در طبیعت پیدا نمی شود.ممکن است در زلال ترین آبی که در طبیعت یافت شود مواد آلوده کننده و یا میکروبها و باکتری هایی وجود داشته باشد که ما قصد ذکر تمامی آن ها را نداریم ولی به مهمترین و شایع ترین آنها اشاره خواهیم کرد.
- CO2 یا دی اکسید کربن و گازهای دیگری مثل ازت و ...
- آهن،روی،مس و دیگر مواد معدنی موجود در آب که برای بدن ضرر دارند
- مواد شیمیایی و ترکیبات آلی موجود در آب که حاوی کربن باشند
- مواد جامد موجود در آب مانند گل ولای و زباله
- مواد زنده در آب مانند قارچ ها و باکتری ها
یکی از عوامل خوش بو و گوارا شدن آب، وجود مواد معدنی و آلی موجود در آب است ولی وجود بیش از اندازه این مواد در آب بخصوص کلسیم ، منیزیم ، آهن و مس باعث می شود سختی آب بالا برود و در طولانی مدت باعث ایجاد بیماری هایی نظیر بیماری سنگ کلیه و بیماری های قلبی عروقی شود.
از مهمترین آلودگی هایی که از طریق فاضلاب وارد آب میشود میتوان به نیترات و نیتریت اشاره کرد که برای بدن انسان بسیار مضر است و باید قبل از مصرف آب ، آن ها را از آب جدا نمود.در ادامه این مقاله به روش های حدف این آلاینده ها از آب یا همان تصفیه آب اشاره می کنیم.
جوشاندن آب یکی از روش هایی است که می توان با آن تا حدی میکروب های آن را از بین برد ولی برای حذف نیترات از آب آشامیدنی این روش کاربردی نیست (روشهای حدف نیترات از آب) در حال حاضر برای حذف کامل این نوع از آلاینده ها از روش های تصفیه آب نوین مانند ( RO یا اسمز معکوس ) استفاده می شود.
دیدگاه خود را بنویسید