شیرابه های تولید شده در محل دفن زباله ها می توانند باعث آلودگی آبهای زیرزمینی شوند.در محله لاو کانال، نیویورک، یک سفره آب زیرزمینی وجود دارد که یکی از آلوده ترین سفره های آب زیرزمینی می باشد. در سال 1978 ،سرطان و بیماری های مادرزادی در این منطقه شایع شده بود. پس از تحقیقات فراوان مشخص گردید که حلال های آلی و دی اکسین های محل دفن زباله های صنعتی، که قبلا در این منطقه قرار داشته ، وارد منابع آب زیرزمینی شده، و از طریق تبخیر شدن هم سبب آلوده شدن هوا شده. پس از اعلام این مساله از خبرگزاری های عمومی حدود هشتصد خانواده آن محل را ترک کردند و به مناطق دیگر نقل مکان کردند...
سیستم های فاضلاب محلی
این عکس مربوط به تعدادی از خانه های سنتی هرات افغانستان می باشد. در ابتدای این عکس چاه آب تامین کننده آب شرب دیده می شود، و در کنار این مکان سرویسهای بهداشتی و گودالهای مربوط به آنها قرار دارند که این باعث آلوده شدن آبهای زیرزمینی این محل شده است.
آلوده شدن آبهای زیرزمینی بوسیله پاتوژنها و همچنین نیترات، برحسب تراکم جمعیت و شرایط هیدروژئولوژیکی زمین، سبب نفوذ مایعات موجود در سیستم های فاضلاب همچون چاه توالت ها و مخازن سپتیک به داخل زمین می شود. این مایعات به درون زمین نشت کرده و از خاکهای اشباع نشده (خاکهایی که بطور کامل با آب پر نشده باشند) عبور می کنند و سپس وارد آبهای زیرزمینی می شوند و موجب آلوده شدن آب زیرزمینی می شوند. این امر زمانی مشکل آفرین می شود که در نزدیکی چنین مکانهایی چاه آبی قرار گرفته باشد و از آن برای تهیه آب شرب استفاده بشود. در طی عبور مایعات از میان خاک، برحسب زمان سپری شده جهت طی مسیر بین منبع آلاینده تا چاه آب، عوامل بیماریزا یا از بین می روند و یا بخش بزرگی از آنها جذب می شوند.
بیشتر پاتوژنها، اما نه تمامی آنها، با عبور از میان لایه های خاک، ظرف مدت پنجاه روز از بین می روند. مقدار از بین رفتن پاتوژنها بشدت به نوع خاک، مقدار نفوذپذیری خاک، فاصله و دیگر عوامل محیطی بستگی دارد. به همین دلیل تخمین فاصله ایمن بین چاه فاضلاب یا سپتیک تانک و یک منبع آب، مشکل می باشد. در هرصورت، توصیه می شود که فاصله ایمن در حفر چاه های فاضلاب رعایت شود. علاوه براین، چون مساحت خانه ها محدود می باشد، اغلب سرویسهای بهداشتی نزدیک به چاه های آب ساخته می شوند و می توانند سلامتی ساکنان خانه را به خطر اندازند. این امر باعث آلوده شدن آب زیرزمینی شده و اعضای خانواده با نوشیدن چنین آبی دچار بیماری می شوند.
تصفیه خانه های فاضلاب
اگر جریان خروجی از تصفیه خانه فاضلاب وارد آبهای سطحی شود می تواند بداخل سفره های آب زیرزمینی وارد شود. پس، موادی که در تصفیه خانه های معمولی فاضلاب جدا نشده باشند، ممکن است وارد آبهای زیرزمینی شوند. بعنوان مثال در چند ناحیه از کشور آلمان غلظت مواد دارویی در آبهای زیرزمینی در حد 50 ng/L می باشد. زیرا در تصفیه خانه های معمولی فاضلاب، آلاینده های میکرونی همچون هورمونها و مواد دارویی و دیگر آلاینده های میکرونی موجود در ادرار و مدفوع بطور کامل حذف نمی شوند و باقی مانده آنها وارد آبهای سطحی و زیرزمینی می گردند.
آلاینده های دیگر
آلوده شدن آبهای زیرزمینی می تواند ناشی از نشت فاضلاب نیز باشد که این مورد در کشور آلمان مشاهده شده است. از دیگر موارد می توان به استفاده بیش از حد از کودها یا سموم شیمیایی و نیز نشت آلاینده ها در کارگاه های صنعتی اشاره نمود. استفاده از کودهای حیوانی برای کشاورزی نیز می تواند موجبات راه یافتن داروهای مصرف شده توسط دامها بداخل آبهای زیرزمینی را فراهم آورد.
دیدگاه خود را بنویسید